Natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja povodom Dana planeta Zemlje

S ciljem obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, te kao nastavak povezivanja umjetnosti i tema vezanih uz otpad i postupanje s otpadom, KD Čistoća objavljuje natječaj za odabir najboljih likovnih rješenja iz područja ekologije, s naglaskom na sprečavanje nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i pravilno postupanje s otpadom.

Dan planeta Zemlje

Ovim projektom KD Čistoća poziva sve koji smatraju da svojim likovnim rješenjima mogu doprinijeti razvoju ekološke svijesti, prvenstveno u cilju smanjenja stvaranja nepotrebnog otpada te povećanja odvojenog skupljanja otpad ana sudjelovanje u natječaju.

Važan cilj ovoga projekta je sudjelovanje građana u promišljanju te poticanju zajedničke svijesti o sprečavanju nastanka otpada, ponovoj upotrebi predmeta i ispravnom postupanju s otpadom, a pravila natječaja se nalaze na web stranicama KD Čistoće.

Natječaj otvoren svima, bez obzira na dob, iskustvo ili profesionalni status

Ističemo da pravo sudjelovanja imaju svi, bez obzira na dob, iskustvo ili profesionalni status. Tehnika likovnog rješenja je slobodna s time da je tema likovnog rješenja ekološka s naglaskom na teme sprečavanja nastanka otpada, ponovnu upotrebu predmeta i ispravno postupanje s otpadom. Uz to i format likovnog rješenja je pravokutan i zadanih dimenzija (297 × 420 mm, odnosno A3). Naravno, likovno rješenje može unutar kompozicije sadržavati prigodne tekstualne motive, a može se predvidjeti i sugerirati smještaj potpisa autora. Ukoliko je likovno rješenje izrađeno rukom, može se predati osobno ili skenirano u odgovarajućoj rezoluciji od minimalno 300 dpi, a ako je izrađeno digitalnom tehnikom, mora biti adekvatno pripremljeno u odgovarajućoj rezoluciji također od minimalno 300 dpi.

Valja istaknuti i da likovno rješenje mora biti originalan rad natjecatelja te jedan prijavitelj može dostaviti samo jedno likovno rješenje. Sudionici natječaja suglasni su da ih se spominje i promovira te da se njihov rad koristi za druge neprofitne informativno-edukativne materijale koje provodi KD Čistoća d.o.o.

Prijavitelji uz likovno rješenje prilažu i podatke ispisane tiskanim slovima s naslovom likovnog rješenja, tehnikom, imenom i prezimenom autora, jasno, uz potpis i kontakte (telefon i e-mail adresa prijavitelja).

Nagrade za najbolje radove

Početak natječaja je 6. travnja 2021., rok za dostavu radova je 20. travnja 2021. do 15:00 sati. Virtualna izložba radova i javno glasanje publike putem mrežne stranice KD Čistoća održat će se od 22. od 28. travnja 2021. kad će se objaviti svi pristigli radovi, a 29. travnja 2021. će biti objavljena obavijest o tri najbolje ocijenjena rada od strane publike.

Na natječaj se prijavljuje predajom natječajnog rada u elektronskom obliku putem servisa za slanje datoteka (wetransfer) na adresu: info@cistoca-ri.hr ili osobno u KD Čistoća d.o.o. Rijeka, Dolac 14, 4.kat, soba 309.

Naravno, sretne će dobitnike KD Čistoća i nagraditi te je tako nagrada za prvoplasirani rad s najviše glasova publike fotoaparat polaroid FujiFilm Instax Mini 11, za drugoplasirani rad darovna kartica Decathlona u iznosu od 400,00 kn, a za trećeplasirani rad darovna kartica Decathlona u iznosu od 200,00 kn. Sve ostale sudionike KD Čistoća će nagraditi prigodnim poklonima.